Επικοινωνήστε μαζί μας

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια:

Κλινική αξιολόγηση σημαίνει ότι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε διαγνωστικά το κάθε πρόβλημα. Η αξιολόγηση αυτή γίνεται  με την κλινική συνέντευξη και αν χρειαστεί καί με την χορήγηση ψυχολογικών test. Το νόημα της κλινικής αυτής εκτίμησης είναι να δούμε σε ποια διαγνωστική κατηγορία ανήκει ο ασθενής ή σε ποιούς άξονες κινείται η συμπτωματολογία του.

Ένας άνθρωπος ο οποίος αντιμετωπίζει καταθλιπτικά συμπτώματα, χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση από έναν που αντιμετωπίζει φοβίες. Και ένας ο οποίος παρουσιάζει αγχώδεις κρίσεις χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση από έναν άλλον ο οποίος αντιμετωπίζει ζητήματα επαφής με την πραγματικότητα.

Η διαγνωστική εκτίμηση είναι ενα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του ειδικού ψυχικής υγείας καθώς τον βοηθάει να προσδιορίσει την θεραπευτική στάση απέναντι στον ασθενή και έτσι να μπορέσει να τον βοηθήσει καλύτερα.

Τα ψυχομετρικά εργαλεία είναι εγκυρα, αξιόπιστα και χορηγούνται είτε μεμονωμένα είτε σε συστοιχίες. Αν χορηγηθούν τρία με τέσσερα μαζί τότε συνήθως διαρκούν αρκετή ώρα (περίπου ένα τετράωρο) αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο να χορηγηθούν όλα μαζί. Επίσης στις περιπτώσεις που τα συμπτώματα ανήκουν στις κατηγορίες των καταθλιπτικών και αγχωδών διαταραχών, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι αναγκαία η χορήγηση test διότι επαρκεί η κλινική συνέντευξη και κατόπιν μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα την θεραπευτική διαδικασία. Κάθε περίπτωση λοιπόν εξατομικεύεται και θεωρείται ξεχωριστή. Στην ατομική ψυχοθεραπεία κοιτάμε τί έχει συμβεί στα πρώτα χρόνια της ζωής και ποιά συναισθήματα έχουν καταπιεσθεί με αποτέλεσμα να απωθηθούν. Η απώθηση είναι κοινός μηχανισμός σε όλους τους ανθρώπους. Απωθούμε ότι είναι δυσάρεστο και απειλητικό. Αυτά τα αισθήματα όμως παραμένουν ζωντανά, δεν πεθαίνουν και έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή. Μας επηρεάζουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Οπότε είναι ανακουφιστικό όταν τα καταλάβουμε.

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια

YouTube video

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια – Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια
Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια

 

*Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα

Δείτε επίσης: Παροξυσμικό Άγχος

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω

Μιχάλης Πατεράκης
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
University Of Indianapolis University of Middlesex
Δέχομαι κατόπιν ραντεβού
Καρνεάδου 37 Κολωνάκι (Δίπλα στον Ευαγγελισμό)
Τηλ: 211 71 51 801
www.mixalispaterakis.gr
www.psychotherapy.net.gr

Κλινικη Αξιολογηση Συμβουλευτικη Ψυχοθεραπεια