Επικοινωνήστε μαζί μας
211 715 1801
Εναλλαγές Διάθεσης

Εναλλαγές διάθεσης και κατάθλιψη

Οι ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσης συνήθως σημαίνουν κατάθλιψη. Μπορεί όμως να είναι ενδεικτικές μιας διπολικής κατάστασης (μανιοκατάθλιψης). Ο ειδικός θα διερευνήσει διεξοδικά το ιστορικό, την έναρξη των συμπτωμάτων καί τους πιθανούς εκλυτικούς παράγοντες.

Είναι σημαντικό να βρεθούν καί να αναλυθούν τα στοιχεία εκείνα τα οποία πυροδότησαν τις εναλλαγές διάθεσης η να διερευνηθεί εάν προϋπήρχαν επεισόδια τα οποία σχετίζονται με καταθλιψη.

Ψυχοθεραπεία για την κατάθλιψη

Στόχος της ψυχοθεραπείας στην καταθλιψη είναι να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία τα οποία βοηθούν στην αποφυγή του ατόμου να βιώσει είτε την χαρά είτε την θλίψη του. Η χαρά καί η θλίψη, όπως ακριβώς οι έννοιες «καλό» καί «κακό» αποτελούν ένα θεμελιώδες ψυχολογικό δίπολο για τον ανθρώπινο ψυχισμό.

Παραδοσιακά η χαρά καί η θλίψη συνδέονται με την αίσθηση της φροντίδας καί της έλλειψής της οπότε η ψυχοθεραπεία θα κατευθυνθεί καί προς αυτές τις συναισθηματικές ανάγκες. Εκείνο που ειναι σημαντικό να τονιστει, ειναι οτι η καταθλιψη εχει άμεση σχεση με το πως βιώνει κανεις το καλο και το κακο στην ζωη του.

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα

Δείτε επίσης: Αυτοκαταστροφικότητα

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

Μιχάλης Πατεράκης
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
University of Indianapolis University of Middlesex
Καρνεάδου 37, Κολωνάκι
Δέχομαι κατόπιν ραντεβού
Τηλ: 211 7151 801
www.psychotherapy.net.gr
www.mixalispaterakis.gr

Συνεδρία εξ’αποστάσεως

 

Για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί καλέστε μας στο 211 715 1801
ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Αποδέχομαι τη διαχείριση των δεδομένων μου από το psychotherapy.net.gr