Επικοινωνήστε μαζί μας
211 715 1801

Αναμνησεις Από Την Βρεφική Ηλικία

Δεν διατηρούμε την ανάμνηση (δεν έχουμε συνείδηση) των πρώτων συναισθηματικών εμπειριών, ούτε των συνεπειών τους. Αυτά τα αισθήματα κι αυτες οι εμπειρίες παραμένουν στο ασυνείδητο μας όμως, πράγμα το οποία σημαίνει οτι δύναται να έρθουν στην συνείδηση κάνοντας ψυχανάλυση.

Ο κόσμος του μωρού ξεφεύγει απο κάθε δυνατότητα δίκης του δράσης. Μέσα στο δικό του κόσμο προκαλούνται καταστάσεις που μοιάζουν με απεργία, με σεισμό, κι όλα αυτά επειδή το μωρό αγαπάει και ποθεί, και μια τέτοια αγάπη μπορει να προκαλέσει πόνο και καταστροφή διότι το μωρό δε μπορεί να κυριαρχήσει ή να καταπνίξει το μίσος του, ούτε την επιθυμία του, ούτε τις προσπάθειές του, με σκοπό να αρπάξει και να αποκτήσει. Όλη αυτή η κρίση καταστρέφει την ευτυχία του.
Οι πιο πολλές καταστάσεις από αυτες τις συναισθηματικές εμπειρίες παραμένουν ασυνείδητες μέσα μας. Το μίσος, η επιθετικότητα, ο φθόνος, η ζήλεια, η επιθυμία κατοχής, ολα αυτά τα συναισθήματα που νιώθουν και εκφράζουν οι ενήλικοι, ειναι ταυτόχρονα παράγωγα (παράγωγα εξαιρετικά περίπλοκα συνηθως) αυτής της πρωταρχικης εμπειρίας και της ανάγκης να την κυριαρχήσουμε, αν θελουμε να επιβιώσουμε και να πετύχουμε κάποια ευχαρίστηση μέσα στη ζωή.

Συνεδρία εξ’αποστάσεως

 

Για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί καλέστε μας στο 211 715 1801
ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Αποδέχομαι τη διαχείριση των δεδομένων μου από το psychotherapy.net.gr