Επικοινωνήστε μαζί μας

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Γαμος σχεση ζευγαρι

Νέες Θεραπείες Για Τον  Γάμο, Τις Σχέσεις και τα Ζευγάρια

Προγαμιαία Συμβουλευτική, Συμβουλευτική Συμβίωσης, Θεραπεία Διαζυγίου

Γαμος σχεση ζευγαρι: Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι η ουσία της ζωής. Τρεις νέες λοιπόν και εξειδικευμένες μορφές θεραπείας οι οποίες αφορούν το γάμο, την σχέση και το ζευγάρι περιγράφονται εδώ. Πρόκειται για την προγαμιαία συμβουλευτική (ταιριάζουμε για γάμο σαν προσωπικότητες;), την συμβουλευτική συμβίωσης (μπορούμε να ζούμε μαζί καλά;), και την θεραπεία διαζυγίου (ας μάθουμε γιατί θέλουμε να χωρίσουμε).

Γαμος σχεση ζευγαρι

YouTube video

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι: Μιλάμε για τις Σχέσεις: Δημιουργούμε Καλύτερες Σχέσεις

Πρόκειται για ψυχοθεραπείες ψυχαναλυτικής προσέγγισης οι οποίες έχουν μπεί στην φιλοσοφία των βοριοευρωπαικών χωρών εδώ και πολλά χρόνια και βοηθούν πρακτικά τα ζευγάρια να ζουν μια καλύτερη ζωή ακόμα και στην περίπτωση που αποφασίζουν να χωρίσουν. Οι μέθοδοι αυτοί στηρίζονται στην εις βάθος ψυχανάλυση των βιωμάτων και των προσωπικών ιστοριών των ανθρώπων που αποτελούν το ζευγάρι και δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα οι άνθρωποι την σχέση που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους.

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι
Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι: Πριν μπούμε σε Σχέσεις: Προγαμιαία Συμβουλευτική

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος τομέας παρέμβασης είναι η προγαμιαία συμβουλευτική. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν οτι οι σχέσεις είναι πολυ δύσκολες και δεν αρκεί η φυσική έλξη για να περνούν δυο άνθρωποι καλά. Στην προγαμιαία συμβουλευτική, βλέπουμε από τη μία το ζευγάρι αυτό καθεαυτό καί από την άλλη βλέπουμε την προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά. Ξέρουμε οτι δυό ανθρωποι που έχουν ανοικτά θέματα ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης για παράδειγμα στο δεύτερο έτος της ηλικίας τους, πιθανόν αναζητούν να έχουν το πάνω χέρι στη σχέση ή είναι ανταγωνιστικοί ή είναι υποτακτικοί. Αυτό όμως οδηγεί σε μεγάλο ανταγωνισμό ή σαδισμό και δεν μπορεί να κρατηθεί μια σχέση με αυτό τον τρόπο. Αν το ζευγάρι το μάθει αυτό τότε δεν θα μπεί στην διαδικασία να συνεχίσει μια σχέση η οποία δεν εχει τύχη. Η ανθρώπινη προσωπικότητα είναι πολύπλοκη και τα περισσότερα από τα συναισθήματά μας είναι ασυνείδητα. Είναι λοιπόν καλό να μπορεί κανείς να γνωρίζει τί πάει να κάνει προτού παντρευτεί.

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι
Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι: Οταν προσπαθούμε στις  Σχέσεις να ζούμε μαζί: Συμβουλευτική Συμβίωσης

Το δεύτερο είναι η συμβουλευτική συμβίωσης. Ανθρωποι που αποφασίζουν να συζήσουν, συζούν, ή παντρεύτηκαν αλλά βλέπουν οτι δεν είναι εύκολο να ζουν μαζί. Εκεί εξετάζουμε τι δεν πάει καλά αλλά κυρίως γιατί δεν πάει καλά. Συνήθως οι άνθρωποι όταν ζουν μαζί, χωρίς να το καταλάβουν , αισθάνονται οτι ξαναγίνονται παιδιά και επαναλαμβάνουν ολα τα παιδικά τους προβλήματα. Αυτό δεν συμβαίνει πριν να ζήσει κανείς με τον άλλον. Γιαυτό λέμε να ζείτε περίπου ενα χρόνο μαζί, κάντε και θεραπεία και μετά αποφασίστε να παντρευτείτε. Αν τα προβλήματα που έχει κανείς σαν παιδί είναι έντονα, θα προσπαθήσει να τα λύσει μεσα στη σχέση. Αλλά κανείς δεν γίνεται θεραπευτής του άλλου. Γιατί πρώτα απ’ ολα όλοι ενδιαφέρονται για τον εαυτό τους και όχι για τα προβλήματα του άλλου. Το να ζουν δυο άνθρωποι μαζί, αναβιώνει την πρώτη σχεση με την μητρική φιγούρα καθώς και τα αργότερα θέματα της ανάπτυξης, (οιδιποδειακά κ.α). Η συμβουλευτική συμβίωσης βοηθάει τα ζευγάρια να δουν τί κανουν σε εκείνη την φάση της συμβίωσης τους. Τι επαναλαμβάνουν δηλαδή από την παιδική τους ζωή. Όταν το δεις αυτό, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν φταίει ο άλλος σε τίποτα.

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι
Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι: Όταν οι  Σχέσεις πάνε προς το τέλος: Θεραπεία Διαζυγίου

Το άλλο είναι η θεραπεία διαζυγίου. Στη θεραπεία αυτή βασικά βρίσκουμε αν το πρόβλημα ειναι πραγματικό ή νευρωσικό. Αν ο ένας απατάει τον άλλο, αυτό είναι πραγματικό. Αν δεν έχεις στύση ή δεν έχεις οργασμό, αυτό οφείλεται σε οιδιποδειακά θέματα που έχεις με τον πατέρα σου, με τη μάνα σου κτλ, είναι δηλαδή ενα νευρωσικό πρόβλημα. Συνήθως τα νευρωσικά προβλήματα δεν τα έχει μόνο ο ένας. Ο ένας βρίσκει τον άλλον για να παίξει αυτή την ιστορία των προβλημάτων του. Είναι άλλο πράγμα το πραγματικό και άλλο πράγμα το νευρωσικό πρόβλημα. Όταν το ζευγάρι αντιμετωπίζει ενα πραγματικό πρόβλημα τότε η θεραπεία είναι λίγο προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και προς το να δούμε κατά πόσο μπορεί κανείς να λιγοστέψει τους παράγοντες που το προκαλούν. Στα νευρωσικά προβλήματα μπορεί να γίνει ατομική θεραπεία για το κάθε μέλος του ζευγαριού, είτε ταυτοχρονα μαζί με  θεραπεία ζεύγους, είτε αν υπάρχουν παιδιά να γίνει μια οικογενειακού τύπου θεραπεία. Αυτά τα βλέπουμε κι εμείς οι θεραπευτές και προτείνουμε την καλύτερη λύση.

Γαμος σχεση ζευγαρι: Προβλήματα Στις Σχέσεις: Βρίσκουμε τις αιτίες, τις ρίζες των προβλημάτων

Οι θεραπείες αυτές ένας πολυ διαδεδομένες. Στην Ελλάδα έχουν καθυστερήσει να έρθουν. Και για  τις τρεις μορφές θεραπείας υπάρχουν πολλά αιτήματα τον τελευταίο καιρό, αφού έχουν αυξηθεί τα ζευγάρια που την αναζητούν. Οι θεραπείες αυτές βρίσκουν την ρίζα των προβλημάτων των ζευγαριών και τα βοηθούν να ζήσουν αποτελεσματικά και καλύτερα είτε αποφασίσουν να είναι μαζί είτε αποφασίσουν να χωρίσουν. Επίσης βοηθάει να μην ξαναμπεί κανείς σε μια σχέση που είναι π.χ καταστροφική, εξουσιαστική, σαδιστική, κτλ. Δεν είναι δηλαδή θεραπείες πρόσκαιρες. Σε βοηθούν να καταλάβεις λιγο τον εαυτό σου και να κανεις καλύτερες σχέσεις.

Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι
Γαμος σχεση ζευγαρι

Γαμος σχεση ζευγαρι: Όλοι θέλουμε καλύτερες Σχέσεις. Καλέστε σήμερα για μια διαγνωστική συνεδρία

Κάθε πρόβλημα χρειάζεται μια σωστή διάγνωση. Αν θέλετε να ξέρετε πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που υπάρχουν ή υποκρύπτονται στην σχέση σας, κλείστε σήμερα μία διαγνωστική συνεδρία. Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται μετά από θεραπεία. Δεν αξίζει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια παθολογικά θέματα της παιδικής μας ηλικίας στην ενήλικη ζωή μας, ούτε να τα περνάμε στα παιδιά μας. Ο τρόπος είναι να τα βρούμε και να τα επανορθώσουμε. Αυτό γινεται με θεραπεία.

Μιχάλης Πατεράκης

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής

Καρνεάδου 37, Κολωνάκι

Τηλ: 211 71 51 801

www.mixalispaterakis.gr/

www.psychotherapy.net.gr

Γαμος σχεση ζευγαρι