Επικοινωνήστε μαζί μας

Group Therapy Ψυχοθεραπεια

Group Therapy Ψυχοθεραπεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Group Therapy Ψυχοθεραπεια

Η ομάδα θεραπείας, παγκοσμίως γνωστή ως Group Therapy, ειναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος η οποία ενδύκνειται για ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να κοιτάξουν προς τον εαυτό τους ενδοσκοπικά προκειμένου να θεραπεύσουν διαφορα συμπτώματα και διαταραχές όπως αγχώδη σύνδρομα, καταθλιπτικές αντιδράσεις, φοβικές ιδέες κτλ, αλλά και να καταφέρουν να λύσουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με το πως γινεται – ειναι κανεις μέλος μιας ομάδας και πως μπορεί να κάνει καλύτερες σχεσεις στη ζωή του. Επίσης η ομάδα βοηθάει πολύ στην κατανόηση της προηγούμενης ζωης του ατόμου,  στην κατανόηση των σχέσεων με γονείς, αδέρφια και σημαντικούς άλλους.

 

YouTube video

 

Η ομάδα αποτελεί ενα δυναμικό στοιχείο, αλλά και ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ανθρωποι μαθαίνουν να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τον εαυτό τους και ακούγοντας τον εαυτό των άλλων ανθρώπων. Η ομάδα βοηθάει πολυ στο να μπορέσει κανεις να μάθει απο τους άλλους και να αρχίσει να παίρνει ευχαρίστηση απο τη ζωή.

Η θεραπεία γίνεται λοιπόν σε ομάδα, ατομικά και βεβαίως υπάρχει και η θεραπεία ζευγαριού. Κάθε μία από αυτές τις θεραπείες βασίζεται στις σχέσεις οι οποίες αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη. Στην ομάδα είναι οι σχέσεις μεταξύ των μελών και των μελών απέναντι στο θεραπευτή. Στο ζευγάρι είναι οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του ζευγαριού, και των μελών του ζευγαριού απέναντι στο θεραπευτή. Και στην ατομική θεραπεία, βλέπουμε την σχέση του θεραπευόμενου προς τον θεραπευτή. Οι σχέσεις που κάνουμε στη ζωή μας είναι η επανάληψη των πρώτων ετών στη ζωή μας. Πάντα μα πάντα είναι αυτές από πίσω. Αυτές είναι το πρότυπο. Αν έχουμε προβλήματα εκεί, έχουμε προβλήματα και στην ενήλικη ζωή. Η οποία ενήλικη ζωή τελικά δεν είναι ενήλικη όταν καθορίζεται από τα παιδικά βιώματα. Αν ζήσεις όμως σε μια οικογένεια που αναπτύσσει αισθήματα αγάπης, τότε κι εσύ θα αναπτύξεις ευγνωμοσύνη και αυτός θα είναι ο δρόμος προς την ήρεμη και δημιουργική ζωή. Το ίδιο γίνεται και στη ψυχοθεραπεία.

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα

Δείτε επίσης: Το Ωκεάνιο Αίσθημα

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

Μιχάλης Πατεράκης
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
University of Indianapolis University of Middlesex
Καρνεάδου 37, Κολωνάκι
Δέχομαι κατόπιν ραντεβού
Τηλ: 211 7151 801
www.psychotherapy.net.gr
www.mixalispaterakis.gr