Επικοινωνήστε μαζί μας

Παθολογικη Χαρτοπαιξία

Παθολογικη Χαρτοπαιξία
Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 Λεπτό

Η διαταραχή αυτή συνίσταται σε συχνά και επαναλαμβανόμενα επεισόδια χαρτοπαιξίας, τα οποία κυριαρχούν στη ζωη του ασθενούς, προς βλάβη των κοινωνικών, επαγγελματικών, υλικών, και οικογενειακών αξιών και υποχρεώσεων.

Οι πάσχοντες απο παθολογική χαρτοπαιξία, μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο το επάγγελμα τους, να δημιουργούν υπέρογκα χρέη και να ψεύδονται ή να παραβιάζουν το νόμο για να αποκτήσουν χρήματα ή να αποφύγουν την πληρωμή των χρεών τους. Περιγράφουν μια έντονη παρόρμηση για χαρτοπαιξία την οποία ειναι δύσκολο να ελέγξουν, μαζί με υπεραπασχόληση με ιδέες και εικόνες της πράξης της χαρτοπαιξίας και των συνθηκών οι οποίες βρίσκονται σε συνάφεια με αυτή την πράξη. Η υπεραπασχόληση και η παρόρμηση συχνά αυξάνονται στις περιόδους ζωής, κατα τις οποίες ειναι έντονο το stress.
Η παθολογική χαρτοπαιξία αποκαλείται και ψυχαναγκαστική χαρτοπαιξία αλλα ο όρος αυτός ειναι λιγότερο κατάλληλος επειδή ούτε η συμπεριφορά ειναι ψυχαναγκαστική με την τεχνική έννοια του όρου, ούτε η διαταραχή καθ’ εαυτή συνδέεται με την ιδεοψυχαναγκαστική νεύρωση.

YouTube video