Επικοινωνήστε μαζί μας

Οι Ψυχολογικές Διαταραχές Και Η Θεραπευτική Σχέση

Οι Ψυχολογικές Διαταραχές Και Η Θεραπευτική Σχέση
Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 Λεπτό

Οι ψυχολογικές διαταραχές δημιουργουνται στα πάσχοντα άτομα απο συσσωρευμένο, ακατανόητο γιαυτά, αγχος. Συμβολικά, δεν μπορούμε να ακουσουμε τι θέλει να μας πει, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε, μας ειναι ενοχλητικό, θελουμε να το διώξουμε. Ειναι σαν ενα παιδι που δε μπορούμε να καταλάβουμε ποιες ειναι οι ανάγκες του. Εκείνο έρχεται και μας λεει τι θέλει κι εμείς δεν το ακούμε. Μια ανάγκη του δεν την καταλαβαίνουμε, δεύτερη ανάγκη του, τριτη ανάγκη του δεν την καταλαβαίνουμε, ε, καποια στιγμη οι ανάγκες συσσωρευονται και φτιάχνουν ενα συνδρομο. Την αγχώδη διαταραχη. Απο εκει και ύστερα χρειαζεται θεραπεια γιαυτο το αγχος.

Τα σημάδια του άγχους αφορουν έντονες καταπιεσμένες επιθυμίες. Θεραπεία δεν σημαίνει μόνο συνειδητοποίηση των επιθυμιών αλλα και ξεπέρασμα των αντιστάσεων που έχουμε αναπτυξει. Οι αντιστάσεις ομως δημιουργούνται επάνω σε σοβαρά ζητήματα συγκρούσεων οπότε η διαδικασία η οποία χρειάζεται να γίνει, αφορά την σχέση θεραπευτή θεραπευόμενου. θεραπεία, είναι η σχέση με τον θεραπευτή λοιπόν. Αυτή την σχέση την παρακολουθεί ο θεραπευτής στενά, ανακαλύπτει τί προβάλλεται επάνω της, ποια καλά και κακά ενορμητικά δεδομένα προβάλλονται, με τι ένταση, με τι σκοπό, και βοηθάει τον θεραπευόμενο να κατανοήσει γιατί συμπεριφέρεται κάθε φορά με έναν συγκεκριμένο τρόπο αλλά και πως μπορεί να αλλάξει η πορεία μιας μη ωφέλιμης κατάστασης σε αρμονική για την ισορροπία του ψυχισμού.

 

YouTube video

 

*Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα

Δείτε επίσης: Άμυνες Του Πρώιμου Εγώ

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

Μιχάλης Πατεράκης
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
University of Indianapolis University of Middlesex
Καρνεάδου 37, Κολωνάκι
Δέχομαι κατόπιν ραντεβού
Τηλ: 211 7151 801
www.psychotherapy.net.gr
www.mixalispaterakis.gr