Επικοινωνήστε μαζί μας

Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

1) Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

Ατομικές Συνεδρίες

Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης (1-2 φορές την εβδομάδα αναλόγως της εντάσεως των συμπτωμάτων, του είδους και της πολυπλοκότητας της προσωπικότητας του θεραπευόμενου και της ικανότητάς του για συναισθηματική ανταπόκριση στην θεραπευτική σχέση, στην ουδέτερη στάση του θεραπευτή, στα εσωτερικά δεδομένα και στα διαφορετικά σημαντικά επίπεδα του ψυχισμού. Συνήθως τα αμιγώς αγχώδη και καταθλιπτικά ζητήματα λαμβάνουν πολύ σημαντική βοήθεια με μια ψυχοδυναμικού τύπου θεραπεία).

Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

 

YouTube video

2) Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

Ψυχοθεραπεία Ζευγαριού

(επιλογή η οποία αφορά στην επεξεργασία προβλημάτων στην ζωή συντρόφων ή στην αντιμετώπιση μιας κοινής απόφασης για διαζύγιο ή στην ανάλυση ρήξεων οι οποίες δεν έχουν αντικειμενικά πραγματικά ερείσματα με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια προβλήματα. Αν τα προβλήματα αφορούν σε νευρωτικής φύσεως αιτιολογία, τότε ακόμα και στην περίπτωση που δυο άνθρωποι δεν ταιριάζουν, μπορούν να λάβουν σημαντική βοήθεια για να μην επαναλάβουν τις ίδιες επιλογές στο μέλλον. Στην περίπτωση που η σχέση ταλαιπωρείται από ασυνείδητα προβλήματα, αυτά μπορούν με μια μακροχρόνια ψυχοδυναμική παρέμβαση να γίνουν κατανοητά ως προς τις αιτίες τους και να λυθούν.
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

3) Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

(Είναι πολύ αποτελεσματική ιδιαίτερα μετά από ένα μικρό διάστημα ατομικής επεξεργασίας της ψυχικής ζωής. Ευνοεί και αναπτύσσει την συνεργασία και το άτομο έχει μεγάλο όφελος στην λύση των συμπτωμάτων αλλά και στην κατανόηση των άλλων ανθρώπων και του κόσμου. Είναι η πιο φθηνή από όλες τις μορφές ψυχοθεραπείας χωρίς να μειώνεται η αξία της από αυτό τον παράγοντα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι η πρώτη θεραπεία που εκλέγω για άτομα που μπορούν να δουλέψουν βαθύτερα τον εαυτό τους
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

4) Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Είναι ένα μοντέλο θεραπείας το οποίο είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε περίπτώσεις που τα μέλη της οικογένειας είναι διατεθειμένα να καταλάβουν πως τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε μια οικογένεια ή σε ένα μέλος της, αποτελούν έκφραση ενός δυναμικού συστήματος που αφορά στις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας. Δεν αφορά ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα στη ζωή ή προσπαθουν να επιβάλλουν την γνώμη τους στους άλλους).
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

5) Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης

Κλασσική Ψυχανάλυση

(γίνεται 3-5 φορές την εβδομάδα. Είναι το πιο ακριβό, το πιο δύσκολο στην εφαρμογή του μοντέλο θεραπείας λόγω της συχνότητας των συνεδριών αλλά και της πολυετούς πολυεπίπεδης και δαπανηρής εκπαίδευσης του θεραπευτή. Είναι μία θεραπεία που εισχωρεί πολύ βαθιά στον ψυχισμό οπότε αφορά σε ανθρώπους με πολύ καλή ψυχολογική δόμηση. Το κύριο γνώρισμά της είναι η έντονη παλινδρόμηση στην παιδική ηλικία και η λύση των συγκρούσεων που δημιουργήθηκαν εκεί.
Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας απαιτεί δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν σοβαρά οτι χρειάζεται να αλλάξουν τη ζωή τους. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι, καλέστε με στο 211 71 51 801 για να κλείσετε ένα ραντεβού και να δούμε μαζί πώς μπορώ να σας βοηθήσω.
Μιχάλης Πατεράκης
Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής
University of Indianapolis
Καρνεάδου 37, Κολωνάκι (δίπλα στον Ευαγγελισμό)
Δέχομαι Κατόπιν Ραντεβού
Τηλ: 211 7151 801
Φροντίδα ατόμου, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας
Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης Eπιλογές Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης