Επικοινωνήστε μαζί μας

Δυσθυμία. Τίποτα Δεν Προσφέρει Χαρά.

Χρόνος Ανάγνωσης: < 1 Λεπτό

Πρόκειται για χρόνια κατάθλιψη η οποία δεν πληρεί κατα την παρούσα φάση τα κριτήρια της υποτροπιάζουσας καταθλιπτικής διαταραχης είτε ήπιας είτε μέτριας βαρύτητας σε σχέση είτε με την βαρυτήτα είτε με την διάρκεια ενός εκάστου επεισοδίου, αν και ειναι δυνατό να πληρούσε τα κριτήρια του ήπιου καταθλιπτικού επεισοδίου στο παρελθόν, ιδιαίτερα κατα την έναρξη της διαταραχης.

Η ισορροπία ανάμεσα σε κάθε φάση της ήπιας κατάθλιψης και των περιόδων που μεσολαβούν με συγκριτικά φυσιολογικό συναίσθημα ποικίλλει σημαντικά. Οι πάσχοντες συνήθως έχουν περιόδους ημερών ή εβδομάδων, κατα τη διάρκεια των οποίων αναφέρουν οτι αισθάνονται καλά, αν και τον περισσότερο καιρό (συνήθως για μήνες κάθε φορά) νιώθουν κουρασμένοι και καταθλιπτικοί.
Καθετί συνεπάγεται προσπάθεια και τίποτε δεν προσφέρει χαρά. Γκρινιάζουν και παραπονιούνται, δεν κοιμούνται καλά και αισθάνονται ανεπαρκείς, αλλά συνήθως ειναι ικανοί να ανταπεξερχονται στις βασικές απαιτήσεις της καθημερινής ζωής. Κατα συνέπεια η έννοια της δυσθυμίας εχει πολλά κοινά με τις αντιλήψεις για την καταθλιπτική νεύρωση και τη νευρωσική κατάθλιψη.

YouTube video